In deze rubriek speuren we op de tweedehandssites naar een interessante gebruikte motor die aan enkele voorwaarden moet voldoen: hij mag niet meer dan 5.000 euro kosten, mag geen al te hoge kilometerstand hebben en er moet een link zijn met een nieuwe motor in dit nummer. Deze maand: Yamaha’s schitterende YZF-R6

€ 14.595,00 – € 15.999,00 | 599cc | watergekoelde 4cil. | 118 pk | 190 kg | 17 l.

Wat is het?
Yamaha’s aanval op de supersport 600-klasse die in 1999 op de wereld werd losgelaten. De R6 heeft altijd voorin meegedraaid in de strijd om de titel van beste 600. Zowel qua prestaties als qua sturen en remmen is er nooit ook maar iets mis geweest met de R6. Enkel in 2006 werd Yamaha iets te enthousiast met vermogenscijfers die aangaven dat het blok 17.500 toeren draaide, wat sterk overdreven bleek.

 Wat moet ik weten?
De R6 zal zelden gekocht worden door iemand die er gezapige toerritten mee heeft gereden, maar goed onderhouden exemplaren gaan lang mee. Heel lang. Wij vonden op een Brits forum iemand die 210.000 mijl – dat is dik 300.000 kilometer – op z’n R6 heeft gezet. Probeer de eigenaar wat te porren en straffe verhalen los te krijgen. Hoe straffer de verhalen, hoe minder snel we geneigd zouden zijn om te kopen. Let ook op met vervangdempers op de uitlaat. Op circuits met een strenge geluidsnorm helpt enkel een originele demper. En dan is het nog meestal het inlaatgeluid dat je nekt.

Tips van experts
Een model voorzien van aftermarket kuipen is ofwel als circuitmotor gebruikt, ofwel ooit gecrasht. Check ook of het frame geen schade vertoont van mogelijke valpartijen, carbon stickers kunnen die schade soms verhullen. De dichtingen van de voorvork dienen ook gecontroleerd, net als de remmen. Kromme remschijven komen vaak voor na intensief circuitgebruik. Een duidelijk getik vanaf de kleppen hoeft geen ramp te zijn, het betekent gewoon dat de kleppen even gesteld moeten worden. Controleer bij een mogelijke testrit ook of de koppeling niet slipt, en check de eerste en tweede versnelling. Zeker bij pre-2002-modellen. Zo herken je stunt-R6’en. Een balhoofd dat nukken vertoont bij het uitproberen van de stuuruitslag is nog zo’n stuntmanprobleem en wijst op een kapotte balhoofdlager. Volgens experts was het 2006 ‘17.500 toeren’-model het minst betrouwbare van de hele reeks.