In deze rubriek speuren we op tweedehandssites naar een interessante gebruikte motor die aan enkele voorwaarden moet voldoen: hij mag niet meer dan 5.000 euro kosten, mag geen al te hoge kilometerstand hebben en hij moet enige verbintenis hebben met een geteste nieuwe motor in dit nummer. Deze maand zijn we op zoek gegaan naar de voorloper van een van onze kandidaten in de vergelijkende test: de Yamaha FZ1 N.

€ 3.500,00 – € 8.000,00 | 998cc | Watergek. 4-in-lijn | 150 pk | 198 kg | 18 l.

Wat is het?
Yamaha’s naked, afgeleid van de Yamaha R1, gelanceerd in 2006. Het blok van de 2005 R1 werd bijna een op een overgenomen. Het betreft een watergekoelde 998cc vier-in-lijn met vijf kleppen per cilinder. Het blok levert z’n maximale vermogen van 150 pk bij 11.000 toeren. Enkel het vliegwiel en de krukas werden iets zwaarder uitgevoerd voor meer vermogen onderin. Het frame was wel nieuw, net als de veren die zowel voor als achter instelbaar zijn. De Fazer is de gekuipte
variant, die 4 kg zwaarder is.

Wat moet ik weten?
De FZ1 N is een goede en snelle motor. Op vlak van sturen en remmen valt er niets op aan te merken, of het moet een beperkte grondspeling zijn. Het is een uitstekende allrounder die er goed uitziet, maar door een zeer agressieve gasrespons en erg weinig power in het middengebied is hij volgens sommigen iets te veel een naakte R1 voor z’n eigen goed. Waar sportieve nakeds doorgaans bulken van de kracht in het middengebied, dien je de FZ1 hoog in toeren te houden. Hij wordt dus best met een sportieve hand geleid. Als dat jouw ding is, kopen die handel.

Tips van Experts
De FZ1’s (ook de Fazers) hebben nogal de neiging om snel te gaan roesten aan de bouten. Los daarvan is de FZ1 een uiterst betrouwbare motorfiets. Op Britse fora lazen we soms een opmerking over scheuren in het frame, maar daar vonden we hier in de Lage Landen niks over terug. Het harde zadel wordt door veel mensen als oncomfortabel beschouwd, dus wie dat belangrijk vindt kijkt best uit naar een vervangzadel. Ook moeten grotere rijders rekening houden met een krappe beenhoek.