In deze rubriek speuren we op tweedehandssites naar een interessante gebruikte motor die aan enkele voorwaarden moet voldoen: hij mag niet meer dan 5.000 euro kosten, mag geen al te hoge kilometerstand hebben en hij moet enige verbintenis hebben met een geteste nieuwe motor in dit nummer. Deze maand zijn we op zoek gegaan naar de motor waar het uiterlijk van de gloednieuwe Suzuki SV650 op gebaseerd is: de allereerste SV650.

€ 1.000,00 – € 3.000,00 | 645cc | vloeistofgek. V-twin | 69 pk | 169 kg | 17 l.

Wat is het?
De Suzuki SV650 staat symbool voor een simpele, betrouwbare, goedkope en makkelijk te rijden motor. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een favoriet is bij beginnende motards. Maar eens die beginners na een tijdje merken dat er heel wat meer uit een SV650 te halen valt, blijven ze er maar al te graag nog een aantal jaar mee rijden. Tot ze de 69 paarden te weinig vinden, overschakelen op een zwaarder kanon met +100 pk en ze eigenlijk die verdomd lekker sturende SV weer missen. Hij bestaat al sinds 1999 en kreeg doorheen de jaren heel wat styling updates. Het motorblok bleef vrijwel ongemoeid omdat het gewoon een prima compromis was – en nog steeds is. In 2009 gooide Suzuki het over een andere boeg met de Gladius, wat de opvolger van de SV650 was, maar dan in een vrouwelijker jasje. Een bewuste keuze, maar ook een waar de Japanners nu spijt van hebben. Want hoewel het een prima motor was, keren ze met het 2016-model terug naar de originele styling.

Wat moet ik weten?
De Soes komt in twee versies: een naked bike en eentje met neuspanelen. Beide versies zijn technisch verder gelijk, het is puur een kwestie of je wat uit de wind wilt zitten of liever niet. In 2003 kreeg de SV650 een grondige facelift. Z’n styling werd wat hoekiger, het frame lichter, het dashboard en de verlichting werd vernieuwd en de V-twin schakelde van carburateurs over naar injectie. Een jaar later kreeg hij er nog een katalysator bij en in 2005 verloren de achterbrug en het frame hun zilveren kleur, en gingen vanaf dan in het zwart door het leven. Omdat de nieuwprijs van de Suzuki al niet zo hoog lag/ligt, hadden we geen enkel probleem om een goede tweedehands onder de 5.000 euro te vinden. Sterker nog, je vindt ze niet boven de 3.000 euro. Rond de dubbele duizend heb je een goed, vrijwel origineel exemplaar met niet al te veel kilometers. Steek gerust wat tijd in de zoektocht, want er staan heel wat SV650’s te koop.

Tips van experts
Rij je graag in de winter? Pas dan op met mogelijke corrosie op aluminium onderdelen. De betrouwbaarheid van het blok en frame zijn gekend in de motorwereld, dus daar moet je je niet al te veel zorgen om maken. Veel rijders, vooral de meer ervaren motards dan, wisselen al snel de standaardbanden om naar een betere set. Laten we hopen dat die op jouw tweedehands-SV650 wel al eens vervangen zijn doorheen de jaren… Verder kan je na een dik uur rijden pijn krijgen aan de billen en kan de vering tekortschieten voor het echt sportieve werk. Ook de remmen komen niet van het hoogste schavotje. Hou er echter rekening mee dat dit een budgetmotor is, en dan vergeet je die ‘zorgen’ meteen.