12 miljoen
6 rijders
1 Suzuki GSX-R750 SRAD
15 prijzen

Eindelijk mag je je kennis en inzicht als trouwe MotoGP-fan weer laten gelden, want hij is terug: de GP-Droomcompetitie, zij het nu dus in de vorm van KicXstart GP-manager! Analyseer de uitslagen van voorgaande seizoenen, pluis de rondetijden uit van de wintertests, spits je oren voor de uitspraken van insiders én gebruik je ervaringen opgedaan door jarenlang trouw de sport te hebben gevolgd. Ga je voor de wereldkampioen Márquez of verwacht je veel van relatief ‘goedkope’ rijders als Lorenzo op de Honda en een ‘rookie’ als Joan Mir? En is de Nederlander Bo Bendsneyder op zijn plek bij het team van Roelof Waninge in Moto2? Herpakt het Oostenrijkse KTM zich met de Fransman Zarco of zet Aprilia de volgende stap met de van Ferrari gehaalde nieuwe teammanager? Ga er goed voor zitten, want het wordt weer flink puzzelen om uit maar liefst 85 coureurs jouw droomteam van 6 rijders samen te stellen voor een budget van 12 miljoen.

De regels
Iedere inschrijver krijgt een fictief budget van 12 miljoen euro, te spenderen aan 2 coureurs in Moto3, 2 coureurs in Moto2 en 2 coureurs in de MotoGP-klasse. De punten die worden toegekend zijn gelijk aan de puntentelling van het wereldkampioenschap. Daarnaast zijn er punten te verdienen voor de snelste kwalificatietijd (5 punten) én de snelste ronde in de wedstrijd (5 punten). Deze laatste regel maakt KicXstart GP-manager extra spannend, want als kenner weet je dat de eindstand van vorig seizoen niet altijd het hele verhaal vertelt. Er rijden in iedere klasse minder ‘zadelvaste’ coureurs rond die weliswaar niet iedere wedstrijd aan de finish kwamen, maar wel extreem snel rondgaan. Zo kan je aan een relatief goedkoop geprijsd talent toch redelijk wat punten verdienen! Raakt een van je coureurs geblesseerd? Dat hoort net als bij échte teammanagers bij het vak. Je team krijgt in dat geval de punten toegekend die de vervangende coureur binnen weet te halen. Sta je na de eerste 9 races in de onderste regionen vanwege een zwaar tegenvallende rijderskeuze? Bedenk dan eerst dat menig coureur na de zomervakantie en de tussentijdse testen vaak opeens een stuk sterker terugkomt. Heb je daar geen vertrouwen meer in? Dan kun je net als een échte teammanager voor de optie kiezen om afscheid te nemen van je rijder(s). Je mag maximaal twee coureurs van je team inwisselen voor andere coureurs uit dezelfde klasse. Om gebruik te maken van deze eenmalige optie om je teamsamenstelling te wijzigen, betaal je opnieuw 2,95 euro inschrijfgeld. Maak wel van tevoren een berekening of deze ‘strategische teamwijziging’ jouw team nog aan de eindoverwinning kan helpen! Uiteraard mag het budget van 12 miljoen niet overschreden worden.

Winnen!
Er staat een unieke, adembenemende door Hoegee Suzuki Center ter beschikking gestelde Suzuki GSX-R750 SRAD uit 1998 klaar voor de winnaar van KicXstart GP-manager! Een ‘hypersporticoon’ uit de jaren 90, de gouden tijd van de superbike, en een machine bekend om z’n fabuleuze stuurkwaliteiten. De redactie van KicXstart zal zich gedurende het seizoen ontfermen over de messcherpe SRAD, een project dat natuurlijk ook in het blad te volgen zal zijn. Einddoel is een unieke Suzuki GSX-R750 neer te zetten, een machine waar de toekomstige eigenaar – de winnaar van KicXstart GP-manager – met plezier een plaatsje voor zal vrijmaken in de garage. De beste teammanager wint dit collector’s item dat alleen nog maar meer in waarde zal stijgen. De inschrijfkosten bedragen € 5,95 per team, een schijntje als je beseft waarmee je aan het einde van het seizoen naar huis kunt rijden. Bij een eenmalige ‘teamwisseling’ tijdens de zomerpauze betaal je 2,95 euro. In totaal winnen de 15 best scorende teams een prijs. In het geval van een gelijkspel aan het einde van het seizoen nemen de teammanagers het voor de betreffende prijs tegen elkaar op in een heuse kennisquiz over het MotoGP-wereldkampioenschap, met voor de verliezer in ieder geval de prijs behorende bij de lagere klassering.

Inschrijven
Pak de rekenmachine, stel je eigen droomteam samen, schrijf je vanaf woensdag 20 februari in en wie weet staat de door Hoegee Suzuki Center geselecteerde Suzuki GSX-R750 SRAD aan het einde van het seizoen bij jou thuis te pronken! Je droomteam inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 9 maart om 14 uur.