Aan jezelf, maar ook aan andere lezers of vrienden en familie bewijzen dat jij dé kenner bent op MotoGP-gebied? Dat jij eigenlijk in de pitbox hoort te staan en de onderhandelingen hoort te doen met de coureurs? Schrijf je dan in voor het 2020! We geven jou als virtueel teammanager een budget van 12 miljoen om met een team van 6 rijders je kennis van de sport en inzicht in talent te laten gelden. 

Keuzes keuzes keuzes
MotokicX GPmanager is een volledig geautomatiseerde online teammanagerscompetitie, waar dankzij onze partners fantastische prijzen zijn te winnen. Met MotokicX GPmanager blijft het niet langer bij ‘sterke praat’ met vrienden en familie over de afgelopen GP-race, maar spreken de resultaten van jouw droomteam over jouw kennis van de sport!  Als MotokicX teammanager zit je het komende seizoen met nét effe wat meer spanning voor de buis of langs de baan wanneer de beste motorcoureurs ter wereld zich klaarmaken voor de start. En dan te bedenken dat de ‘topmanagers’ onder ons op dat moment al de nodige punten bijeengesprokkeld hebben dankzij de snelste trainingstijd van één of
meerdere coureurs uit hun droomteam. Neem de tijd, want het wordt weer flink puzzelen om uit maar liefst 83 coureurs jouw droomteam van 6 rijders samen te stellen voor een budget van 12 miljoen. 

Een blik op de resultaten van vorig jaar leert ons dat een succesvolle teammanager een oog heeft voor gunstig geprijsd talent. Welke coureur verzamelt het komende seizoen de meeste punten per euro salaris? ‘Topscorers’ van het afgelopen seizoen Lorenzo Dalla Porta, Tony Arbolino, Augusto Fernandez en Fabio Quartararo zijn in waarde gestegen. De grote vraag is dus welke ‘pareltjes’ jij als teammanager in de prijslijsten van MotokicX GPmanager weet te ontdekken. Vergeet daarbij niet dat ook een gevestigde en stevig geprijsde grootheid als Marc Márquez in staat is jou aan de overwinning te helpen. Zijn teamgenoot Jorge Lorenzo bleek daarentegen een (veel te) dure jongen. En met een ‘aanschafprijs’ van slechts 900.000 euro bewees Lukas Tulovic in de Moto2-categorie dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. 

Teamwissel loont?
De uiteindelijke winnende teams van vorig jaar meldden zich pas na afloop van de Italiaanse Grand Prix voor het eerst in de top 10. Een uitzonderlijke prestatie, ingezet door een geniale teamwissel van de beide managers tijdens de zomerstop. Sta je na de eerste 9 races in de onderste regionen vanwege een zwaar tegenvallende rijderskeuze? Bedenk dan eerst dat menig coureur na de zomervakantie en de tussentijdse testen vaak opeens een stuk sterker terugkomt. Heb je daar geen vertrouwen meer in? Dan kan je net als een échte teammanager voor de optie kiezen om afscheid te nemen van je rijder(s). Je mag maximaal twee coureurs van je team inwisselen voor andere coureurs uit dezelfde klasse. Om gebruik te maken van deze eenmalige optie om je teamsamenstelling te wijzigen, betaal je opnieuw inschrijfgeld van € 2,95. Maak wel van tevoren een berekening of deze ‘strategische teamwijziging’ jouw team nog aan de eindoverwinning kan helpen! Uiteraard mag het budget van 12 miljoen niet overschreden worden. Dat je het ook in één keer goed kunt hebben, bewees vorig jaar FDV Racing. Op slechts twee puntjes achterstand van de koplopers eindigde het team, zonder wissel (!) op plek 3 in de eindstand.

Subleagues
Wil jij op de hoogte blijven van hoe de droomteams van bevriende teammanagers presteren en jouw resultaten met hen delen? Maak dan een subleague aan zodat na afloop van iedere Grand Prix in één oogopslag duidelijk is wie van jullie de beste teammanager is. Nadat je je team hebt ingeschreven kan je via de subleague-functie direct bevriende teammanagers uitnodigen. Andere teammanagers kunnen op hun beurt en verzoek indienen om opgenomen te worden in jouw subleague.

Hoegee Suzuki Center hypersport als hoofdprijs 
Net als vorig jaar is Hoegee Suzuki Center weer onze partner als het om de hoofdprijs gaat. Marc Hoegee was ooit monteur in het 500cc Suzuki-fabrieksteam, later teameigenaar in het WK supersport 600 en alweer enige tijd eigenaar van het gelijknamige Hoegee Suzuki Center in Afferden. Een Suzuki-man pur sang en daarom meer dan gekwalificeerd om voor ons een fraaie superbike te selecteren. Vorig jaar was dit een GSX-R750 SRAD, de zoektocht is nu nog in volle gang en het belooft weer een icoon te worden! Binnenkort maken we via MotokicX.com de hoofdprijs bekend. Bijkomend voordeel, de beste GPmanager wint een motor die vaak alleen maar meer waard wordt in plaats van minder. 

Algemene voorwaarden

MotokicX GPmanager is een initiatief van MotokicX en Stichting Race Support NL. Deelname door medewerkers van KicXstart, Motorrijder en Stichting Race Support NL is uitsluitend toegestaan buiten mededinging. E-mailadressen van deelnemers worden door Stichting Race Support NL en MotokicX niet aan derden verstrekt tenzij de deelnemer daar expliciet toestemming voor verleent. Stichting Race Support NL behoudt zich het recht voor de deelnemers via het geregistreerde e-mailadres tot 1 jaar na de inschrijvingsdatum te informeren over GPmanager en daaraan gerelateerde partners.

Spelregels
De MotokicX GPmanager is een spel waarbij een team samengesteld wordt met een fictief budget. Verdien punten met de coureurs die jij gekozen hebt. Het principe is simpel; scoort de door jou gekozen rijder punten, dan krijg jij die ook. 

Een team samenstellen
Uit een fictief budget van 12 miljoen euro kies je uit elke klasse twee coureurs. In totaal bestaat het team dus uit zes rijders. Elke rijder heeft een bepaalde waarde en het is aan jou om daaruit het beste team te smeden waarbij uiteraard het budget niet overschreden mag worden. Er kunnen dit jaar meerdere teams ingeschreven worden op hetzelfde e-mailadres. Per team betaal je € 5,95. Inschrijven kan tot 7 maart 2020 14.00 (CET). Het is mogelijk om je team nog tot de deadline van 7 maart te wijzigen. Eenmaal ingeschreven en betaalde teams kunnen niet worden geannuleerd of gestorneerd. Inschrijven via www.motokicx.com/gpmanager

Rijderswissel
Sta je na de eerste 11 races in de onderste regionen vanwege een zwaar tegenvallende rijderskeuze? Dan kun je net als een échte teammanager voor de optie kiezen om afscheid te nemen van je rijder(s). In de zomerstop mag je maximaal twee coureurs van je team inwisselen voor andere coureurs uit dezelfde klasse. Om gebruik te maken van deze eenmalige optie om je teamsamenstelling te wijzigen, betaal je opnieuw 2,95 euro inschrijfgeld. Deze ‘transferperiode’ loopt van 13 juli 2020 t/m 6 augustus 2020. 

De puntentelling
De punten die worden toegekend zijn gelijk aan de puntentelling van het wereldkampioenschap. Daarnaast zijn er punten te verdienen voor de snelste kwalificatietijd (5 punten) én de snelste ronde in de wedstrijd (5 punten).

Subleagues
In één oogopslag zien hoe je staat ten opzichte van je familie, vrienden of collega’s? Ga de onderlinge strijd aan in een subleague. Iedereen kan een eigen subleague starten en deelnemers daarvoor uitnodigen. Een deelnemer kan zich ook aanmelden voor een subleague. Zodra de beheerder de aanvraag accepteert, zit je erin. 

Blessure
Raakt een van je coureurs geblesseerd? Dat hoort net als bij échte teammanagers bij het vak. Je team krijgt in dat geval de punten toegekend die de vervangende coureur binnen weet te halen.

Benaderingsvraag
Bij het inschrijven krijgen alle deelnemers een benaderingsvraag. Dit is om bij een gelijke stand te bepalen wie boven de ander is geëindigd. De benaderingsvraag luidt: Hoeveel punten heeft de kampioen in de MotoGP verzameld aan het einde van het seizoen? Diegene die er het dichtste bij zit, eindigt automatisch hoger dan diegene met hetzelfde aantal punten. 

De prijzen 
Naast de eeuwige roem zijn er ook prijzen te winnen. Voor de
winnaar staat een unieke Hoegee Suzuki superbike klaar die
binnenkort bekend wordt gemaakt via MotokicX.com! In totaal zijn er 15 prijzen beschikbaar gesteld.