Zoals Ziggo Sport eind 2021 bekend maakte, heeft de zender voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf de start van het nieuwe seizoen in het weekend van 4 tot en met 6 maart 2022 zal Ziggo Sport alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden.

De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang live genieten bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn.

Ziggo Sport zal de MotoGP uitzendingen op zondag met een uitgebreide studio-programmering omlijsten. Speciaal voor de MotoGP uitzendingen heeft Ziggo Sport een geheel nieuwe augmented reality studio-set laten ontwerpen.

Rob Kamphues neemt bij deze uitzendingen de presentatie voor zijn rekening. In de studio wordt hij onder andere bijgestaan door Barry Veneman, die naast de rol van analist ook afwisselend met Peter Bom naast commentator Frank Weeink te horen is als co-commentator bij de MotoGP races. Het commentaar bij de Moto2 en Moto3 wordt dit seizoen verzorgd door Iwan van der Valk en Nigel Walraven.

Rob van Gameren is voor Ziggo Sport komend seizoen bij een groot aantal races als pitreporter ter plekke aanwezig voor het maken van reportages en interviews.

Ziggo Sport zal in ieder geval de races gratis beschikbaar maken voor Ziggo klanten via Ziggo Sport op kanaal 14 of op kanaal 13. Het hele MotoGP pakket is te volgen via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, te verkrijgen bij alle tv-distributiepartners in Nederland.

Via het online platform Ziggo Sport Totaal Go maakt de zender ook nog eens vijf additionele kanalen beschikbaar zodat je als kijker zelf kan bepalen op welke manier je de MotoGP wil volgen.