Levi Badie opende het KicXstart Yamaha R125 seizoen sterk door de eerste twee wedstrijden te winnen maar daarna was het Nick Roelfsema die drie wedstrijden op rij de volle buit pakte en de leiding in het kampioenschap overnam. In Veldhoven was Badie weer heer en meester en verkleinde de achterstand tot slechts 1 punt!

Na twee keer achter elkaar in Assen een wedstrijd te hebben gereden trokken de KicXstart Yamaha R125 coureurs naar het zuiden van het land. In Veldhoven werd onder tropische omstandigheden de zesde wedstrijd van het seizoen verreden. Kartbaan De Landsard is een heel ander type circuit dan de TT Junior Track en dat vertaalde zich in een heel andere kwalificatie-uitslag dan tot nu toe. Zo zette Kay van Steenbergen in de eerste kwalificatie een vierde tijd op de klokken en in de tweede kwalificatie deed Lin Verhoeven er nog een schepje bovenop. Zij zouden dan ook met Kevin de Haan de tweede startrij bezetten. De snelste tijd werd genoteerd door Badie voor Kjen Caenen en Roelfsema. In de eerste kwalificatie had R125-rookie Roelfsema de tweede tijd genoteerd maar in de tweede kwalificatie ging hij halverwege de sessie onderuit.

Race 1

Het was Caenen die het beste weg was bij het doven van het rode licht. Hij dook als eerste de eerste bocht in maar na een ronde kwam Badie hem voorbij en sloeg direct een gat. Niet veel later wist ook Roelfsema Caenen te passeren en ook hij sloeg een gaatje. Caenen zag De Haan nog even dichtbij komen maar wist hem van zich af te houden. Zij zouden in ongewijzigde volgorde over de finish komen. Achter De Haan was het Van Steenbergen die knap zijn vijfde startpositie vast wist te houden. Verhoeven werd op afstand zesde. Achter hem was eerst Arends ten val gekomen en later Luca de Vries, die net daarvoor Dijkstra aan zich voorbij had zien komen. Dijkstra werd zevende voor Noah de Kort, die nog net Koen Ligtenberg voor kon blijven.

Race 2

Voor Roelfsema leek het onzeker of hij op tijd voor de tweede wedstrijd kon verschijnen: in het Parc Fermee weigerde zijn schakelpook dienst. Het bleek een kleine nasleep van zijn val in de kwalificatie maar het kon nog net op tijd verholpen worden. Zijn start was er niet minder om: Roelfsema pakte de leiding voor Caenen en Badie. Maar de Belg zette al snel de achtervolging in en wist eerst Caenen en vervolgens Roelfsema te passeren. Het drietal zou in ongewijzigde volgorde de race uitrijden. Een vierde plaats had er wellicht ingezeten voor Verhoeven maar een schuiver vroeg in de wedstrijd gooide roet in het eten. De Haan en Van Steenbergen zouden de strijd om de vierde plaats uitvechten, waarbij geregeld van positie werd gewisseld. Uiteindelijk was het De Haan die aan het langste eind trok en vierde werd voor Van Steenbergen. De Vries wist nu wel Dijkstra voor te blijven en werd zesde, een evenaring van zijn beste prestatie tot nu toe.

Met twee overwinningen was Badie de winnaar van het dagklassement, voor Roelfsema en Caenen. Badie liep daarmee 10 punten in op leider in de tussenstand Roelfsema, die nu nog maar 1 punt voorsprong heeft.

Levi Badie kijkt al uit naar de volgende race in Berghem. ‘Veldhoven en Berghem liggen me allebei goed, vorig jaar reed ik hier ook al sterk. Het is een smal circuit, veel bochten en er zijn weinig mogelijkheden om in te halen. De start van de tweede race was niet goed en dan merk je dat meteen. Ik heb geen risico genomen en rustig afgewacht tot het kon. Daarna kon ik de race gecontroleerd uitrijden.’

Ook zijn landgenoot Mauro Declercq is tevreden, ondanks een kleine schuiver in de tweede race. De rookie zette met een elfde plaats zijn beste prestatie tot nu toe neer:  ‘Mijn kwalificaties gingen goed, ik verbeterde mezelf met 0,7 seconden. De eerste race had ik een mooi gevecht met Dion Horstmann, waarin ik me goed kon verdedigen en hem voor kon blijven. In de tweede race had er misschien nog meer ingezeten maar helaas gleed ik onderuit. Ik weet niet waarom, ik gooide de motor om en plotseling was het voorwiel weg.’

Uitlag Race1

 • 1. Levi Badie
 • 2. Nick Roelfsema
 • 3. Kjen Caenen

Uitslag Race 2

 • 1. Levi Badie
 • 2. Kjen Caenen
 • 3. Nick Roelfsema

Stand KicXstart Yamaha R125 Cup

 • 1. Nick Roelfsema     222
 • 2. Levi Badie  221
 • 3. Kjen Caenen          181
 • 4. Lucas Arends        160
 • 5. Kevin de Haan       159
 • Beste Rookie: Nick Roelfsema        222
 • 7 september: Berghem, Circuitpark Berghem
 • 5/6 oktober: Assen, TT Junior Track