Op 4 juli vond op de TT Junior Track in Assen de eerste officiële Yamaha bLU cRU Masterclass van 2020 plaats. De Masterclass werd georganiseerd door Yamaha Racing en was exclusief voor coureurs van de KicXstart R125 Cup, R3 Cup en R3 Challenge...

Tekst en Foto’s: Racesport.nl/Mariska Grob

Vanwege COVID-19 ging het seizoen niet van start zoals gepland. De Yamaha bLU cRU coureurs en organisatie hebben echter in de tussentijd niet stil gezeten. De organisatie heeft online-masterclasses gegeven en vanaf mei hebben de coureurs op individuele basis op diverse circuits kunnen trainen. Op 4 juli kon er dan eindelijk een praktijk-masterclass worden gegeven op de TT Junior Track in Assen, met dank aan de KNMV die het circuit ter beschikking stelde.

Remtraining en bochtentechniek

De coureurs van de Yamaha KicXstart R125 Cup werden begeleid door klassecoördinator en KicX-testrijder Bob Withag, bijgestaan door rijderscoach Dennis Koopman. Op de planning stond aanvankelijk remtraining en bochtentechniek gepland maar de regen gooide roet in het eten. Omdat het gebruik van de achterrem in de regen cruciaal is, werd de rest van de dag met name daar aandacht aan besteed. Naast de baan werden alle trainingssessies uitvoerig nabesproken en was er ruimte voor individuele begeleiding van de coureurs.

Special guest Enzo Knol

Een special guest maakte zijn opwachting op de TT Junior Track. Vlogger Enzo Knol is niet alleen bekend van zijn YouTube-kanaal maar ook groot motorliefhebber. Met plannen om zijn racelicentie te gaan halen in het achterhoofd greep hij de mogelijkheid om kennis te maken met de TT Junior Track op een Yamaha KicXstart R125 met beide handen aan. In het pauzeprogramma reed hij onder begeleiding van rijderscoach Dennis Koopman zijn eerste meters op het circuit en deed dat helemaal niet onverdienstelijk. De volgende stap is kennismaking met het naastgelegen TT Circuit. Als het aan de vlogger licht gaat dat niet lang meer duren.

Wedstrijdkalender

Ondanks de regen kon er gesproken worden van een geslaagde masterclass waarbij de coureurs flink aan hun rijders skills hebben kunnen werken. De Yamaha KicXstart R125 Cup coureurs zijn daarmee weer een stapje dichterbij de start van het NK Junior Racing seizoen, dat op 11 juli op de TT Junior Track in Assen van start zal gaan.

Voorlopige Kalender Yamaha KicXstart R125 Cup:

  • 11-12 juli                     Assen
  • 18 juli                          Veldhoven
  • 22-23 Augustus          Assen
  • 29 Augustus                Veldhoven
  • 12 september             Staphorst
  • 26-27 september        Assen