Eind deze maand is het zover, dan wordt er eindelijk weer geracet in de IoM TT. Hoog tijd om nog eens een uitstekende docu over de race boven te halen, denken wij zo.

Misschien zegt de naam Horst Saiger je niet zoveel, maar de Oostenrijker kende een uitgebreide en trouwe fan-base in het racewereldje. Saiger maakte zijn wegdebuut op de Britse eilanden tijdens de North West in 2012 en reed in 2013 voor het eerst mee in de TT.

Horst Saiger IOM TT

Saiger nam als wildcard ook deel aan de World Superbike-races en reed twaalf jaar voor het Bolliger Team Zwitserland in het World Endurance Championship. In de Classic TT stond Saiger zelfs twee keer op het podium.

Horst Saiger Classic TT

Overigens is er ook ook een Belgische link: laat de naam van Marc Fissette vallen en Saiger ging tot voor kort in een Oostenrijkse overdrive: in 2013 jaar knalde meervoudig Belgisch kampioen Fissette in Macau Saiger namelijk al na een aantal bochten uit de race. Saiger nam trouwens twaalf keer deel aan deze Chinese klassieker.

Horst Saiger Marc Fisette Macau

Horst Saiger nam vorig jaar op vijftigjarige leeftijd afscheid van de motorsport, na een crash (en kunstmatige coma) te veel op de Red Bull Ring. In deze uitgebreide documentaire geeft hij een inkijk in zijn deelname aan de TT van 2019, de race die voor hem met kop en schouders boven alle andere uitsteekt. En voor ons eigenlijk ook…

Horst Saiger IOM TT