De start van het GP-seizoen op 6 maart in Qatar lijkt voor Bo Bendsneyder in gevaar te komen nadat de Moto2 coureur hard crashte tijden de voorlaatste testsessie op het circuit van Portimão.

Het ging mis voor Bendsneyder toen hij probeerde aan te zetten op een zachtere band. In een poging een snelle rondetijd op de klokken te zetten ging de Rotterdammer er af met een highsider. Dat leverde een rode vlag situatie op waarna de onfortuinlijke Nederlander voor een check naar het medisch centrum werd gebracht. Daar werd duidelijk dat de Pertamina Mandalika SAG coureur in ieder geval een gebroken sleutelbeen heeft overgehouden aan z’n buiteling. Over verdere verwondingen is op dit moment nog niets bekend.

Het team had de afgelopen twee dagen vooral de focus gelegd op het vinden van een goede race set-up op de hardere Dunlop maar besloot op de afsluitende dag van de officiële IRTA-test op zoek te gaan naar een snellere rondetijd, met succes want Bendsneyder was net doorgestoten naar de 12e plek op de time sheets.

Bron Racesport.nl